Drept penal

Vezi cu ce te putem ajuta

Cu ce vă poate ajuta un avocat specializat în Dreptul penal?

Puteți apela la un avocat din cadrul Casei de Avocatură ”Silitră & Asociații” specializat în Dreptul penal pentru elaborarea strategiei de apărare în cauze privind orice infracțiuni.

Ce servicii vă poate oferi un avocat de Drept penal?

Un avocat specializat în drept penal vă poate oferi consultanță, asistență și reprezentare pe toată durata procesului penal. Asigură asistența juridică și își reprezintă clientul în fața instanțelor de judecată sau în faza urmăririi penale.

În faza de urmărire penală și în faza de judecată avocatul specializat în Drept penal elaborează strategia și solicită administrarea probelor în apărare, realizează cereri de revocare sau înlocuire a măsurilor preventive, dacă specificul cauzei impune, elaborează cereri pentru eliberarea provizorie a clientului sub control judiciar și concepe memorii în vederea conturării premiselor obținerii celor mai bune soluții în cauză.

În momentul executării pedepselor penale, avocatul specializat în Drept penal realizează cereri pentru liberarea condiționată a clientului, contestații la executare, înaintează cereri pentru contopirea pedepselor aplicate sau pentru întreruperea, respectiv amânarea executării pedepselor.

De asemenea, avocatul specializat în drept penal redactează și depune căile de atac împotriva ordonanțelor procurorului de respingere a cererilor, dacă acestea există, împotriva hotărârilor instanțelor de judecată, asistă la audierile martorilor, solicită contraexpertize și asigură asistența clientului pe latură civilă a procesului penal.

Care sunt riscurile dacă alegi să nu apelezi la un avocat specializat în Drept penal?

Oricând poate apărea o problemă juridică pe care nu vei ști să o rezolvi. Avocatul specializat în drept penal este acea persoană care te poate ajuta să rezolvi convenabil problema penală, oferindu-ți sfaturi ținând cont de specificul situației dumneavoastră.

În cazul acuzațiilor penale, avocatul te ajută să înțelegi drepturile pe care le ai, punctele slabe și punctele forte ale respectivului proces, dar mai cu seamă, concepe strategia de apărare în cauză pentru a crea premisele obținerii celei mai convenabile rezolvări.

Prin cea mai convenabilă rezolvare înțelegem acea finalitate a procesului penal ce nu implică o condamnare, ori, în funcție de circumstanțe, aplicarea unei pedepse minime.

Refuzând să lucrezi cu un avocat, procesul va urma calea aleatoriului, iar soluția va fi una firească prin raportarea la lipsa unei apărări efective în cauză.

Nu uita că modul în care avocatul pledează are un impact considerabil asupra desfășurării procesului și, implicit, asupra rezultatului final. Situația se poate înrăutăți dacă nu angajezi la timp un avocat, iar consilierea preventivă vă poate ajuta să economisiți timp și bani.